resanmotettmarathon.blogg.se

Följ med mig på resan mot mitt första Marathon. Jag kommer såklart även skriva vad som händer i mitt liv i övrigt.

Lidingöloppet 2013 i ord!

Publicerad 2013-09-30 11:27:51 i Allmänt

YES!!
Jag klarade det, och jag är så jävla nöjd, glad oh stolt!
Jag ska helt ärligt erkänna nu att det har varit väldigt många stunder som jag tvivlade på att det inte skulle gå vägen, jag var rädd för skadan, jag var rädd för mina dåliga förberedelser.
När jag satte mig på pendeltåget från Solna in mot centralen så var det med en skräckblandad förtjusning. På T-banan ut mot Ropsten märktes det tydligt att något var på gång klädseln på folk blev mer och mer idrottsmässig. Det är roligt att betrakta folk inför ett sådant här evenemang, vissa skrattar avslappnat vissa ser vettskrämda ut och vissa har nästan något mordiskt i blick. Själv vill jag nog placera mig i skaran vettskrämd.
Väl framme vid startplatsen i väldigt god tid så började det ändå infinna sig ett lugn i kroppen som var väldigt behagligt. Jag kollade in dom första startgrupperna när dom drog iväg och då kom tävlingsnerverna och jag ville bara ge mig iväg. Drog mig undan och började ladda lite med musik och förberedde mig inför loppet.
 
Strax före 14:00 står jag på startlinjen, någonstans i mitten av startfältet som var enormt kändes det som.
Och rätt va det var så gick det efterlängtade startskottet och tusentals löpare gav sig in i ett rent helvete:)
 
Första två kilometrarna gick i snigelfart och det gick verkligen inte ta sig fram sedan blev fältet lite mer utdraget och det var lite lättare att passera. Upp till 15 kilometer flöt det på otroligt bra för mig, och jag kände mig otroligt pigg, bättre än förväntat. När vi passerade Lidingövallen vid 8km och folk står så nära och hejjar på är en häftig känsla och man får så otroligt mycket energi av det. Vid 15km började det kännas lite i benen och jag bestämde mig för att ta det något lite lugnare för att orka hela vägen, klokt val! Här börjar helvetet det är en dryg mil som är så otroligt jobbig så det går inte med ord att beskriva hur tufft det är, man måste själv uppleva det. Och vid 20 kilometer kändes det för mig som att det inte fanns mer att ge så sista milen blev en del gående uppför backar. Men jag försökte löpa så mycket det bara gick. Låren började krampa och jag fick stanna vid flera tillfällen och sträcka ut mig, och så många med mig. När jag kommer till abborrebacken vid 25km och ser denna stigning så känns det så jävla skönt jag gick förvisso nästan hela och väl uppe så kändes det som resan hem skulle bli ganska behaglig känslan vad: Jag har klarat Lidingöloppet 2013!!
En stigning kvar och sedan var det utför in mot mål.
Och den känslan när man kommer in på upploppet och tömmer ut den sista lilla raft man har är enorm, jag får se min älskade fru stå vid sidan och hejja och vinka, det är det sista energi tillskottet. När mållinjen bröts Knyter jag båda händerna och vrålar ut min glädje. Sedan kommer känslorna och jag är nära att totalt bryta ihop. Det gör så otroligt ont i hela kroppen men det finns inget som skulle stoppa mig att göra om det. Folk går och grattat och klappar om varandra i målområdet det är sådan löparglädje, som bara en löpare kan förstå.
 
Mina förberedelser var sämsta tänkbara men det gick och jag är otroligt nöjd hela loppet finns HÄR
Jag vill även passa på att tacka alla som på någotsätt sporrat mig inför detta. Jag nämner ingen så glömmer jag ingen.
 
Jag ser redan fram emot Helsingborg Marathon nästa år och nu är det full fokus på det! Nu ska bara träningsvärken lägga sig något så börjar vi uppladdningen och min resa mot ett Marathon!!
 
 
 

Så jävla skönt

Publicerad 2013-09-24 18:01:52 i Allmänt

Då var sista besöket hos sjukgymnasten avklarat. Hon sa att allt såg jättebra ut och vi har tejpat om låret inför lördag nu. Dock fick jag mig ett varningens finger om att det finns en ganska stor risk att det kommer gå upp igen, jag är fullkomligt medveten om att det kan göra det och jag blir nästan förvånad om det inte gör det. Jag har precis varit ute på en lite längre runda (här finner ni rundan i sin helhet) 8km blev det + 4km PW med hunden före, tanken med detta löpet var att jag skulle få upp tävlingstempo i benen och det klarade jag av, tempo är nog det jag tappat mest under mitt skade uppehåll.
 
Men på lördag är det inte tempot som är det viktigaste för mig, det viktigaste är att ta mig i mål och förhoppningsvis göra det hel. Men att stå där utmattad, trött, slut med värk i hela kroppen kommer få mig att känna mig som en vinnare!
 
Alla som läser och ska springa på lördag till er säger jag: LYCKA TILL och fuck off nu kör vi :)

Friskförklarad?

Publicerad 2013-09-23 19:57:06 i Allmänt

Jag hoppas att jag blir det i morgon. Igår var jag ute på en runda om dryga 5km i klassiskt skånskt höst väder, vilket vill säga att halva sträckan gick i kraftig motvind. Det var även första rundan som jag sprang otejpad och allt gick planenligt tror jag har kommit rätt på det inför lördagens prövning.
 
Imorgon är det återigen dags för ett besök hos sjukgymnasten på AktivFysio och jag hoppas verkligen innerligt att hon nämner ordet som rubriken heter.
Var lite sugen på att köra in till Helsingborg ikväll och köra ett pass med Helsingborg Running Club men jag tog mitt förnuft till fånga och beslutade att det får vänta, jag förbereder mig på min insprungna väg..
 
Återkommer i morgon med rapport från sjukgymnasten..

Hamburgare

Publicerad 2013-09-22 10:16:19 i Allmänt

Jag är ganska eller rättare sagt väldigt intresserad av att grilla. Och egentligen hela den Amerikanska bbq kulturen med långa tider och mycket rök. Något jag fastnat för på sista tiden är burgare, jah fick en egen köttkvarn av min fru i födelsedagspresent och har provat på att göra egna burgare....shit vad det är gott! Igår var vi på ett ställe i Höganäs som heter Garage, vilka burgare dom har där sjukligt gott, och inredningen var väldigt säregen i riktig garage stil väl värt ett besök må jag säga!!


Äntligen

Publicerad 2013-09-19 21:44:16 i Allmänt

Idag har varit en ledig dag, och det har verkligen gått i snigelfart men fått en hel del gjort ändå här hemma. Känner att jag börjar varva ner ordentligt inför stundande semester och uppdrag.
Förutom min sedvanliga rehab träning var det åter idag dags för ett lättare löp pass. Började med att gå ca 1km i rask takt, sedan löpte jag 4km kanske i ett något lite högre tempo än sist, och allt kändes skitbra flåset är där benen känns faktiskt nästan starkare än någonsin, härlig känsla. Jag kommer hinna med ett par löp pass till innan det är dags för Lidingöloppet. Om en vecka befinner vi oss i Stockholm och förmodligen börjar man bli ganska så nervös vid detta laget...och taggad!!

Allvar

Publicerad 2013-09-18 17:09:16 i Allmänt

Nu börjar det kännas att Lidingö är nära. Startbeviset har anlänt och det är noga genomläst. Förberdelserna är fullt igång framför allt mentalt och jag börjar bli sjukt taggad, övertaggad? Nä jag går in i detta med full respekt för den grymma banan. Min skada känns mer som att den är utläkt, har dock känt en stelhet i låret men ingen värk. Igår var jag ute och tog en liten runda på 2,5km i väldigt lugnt tempo, det kändes riktigt bra!
Så nu blir det några lugna rundor så benen kommer igång, så nu behöver jag all pepp jag kan få!:)



Träning ger resultat

Publicerad 2013-09-15 09:16:37 i Allmänt

Och så även rehab, har aldrig varit duktig på att göra övningar som man får av sjukgymnast/naprapater eller dylikt. Men nu fanns det liksom inget val, ska det bli Lidingö så går det inte att fuska med dessa övningar spelar ingen roll hur meningslöst det känns. Men det är inte meningslöst. Jag känner mig riktigt stark i benen nu och när skadan är helt läkt så kommer jag fortsätta med att göra sådana här enkla övningar.
 
kolla in min träningsdagbok här

Första staplande stegen.

Publicerad 2013-09-13 18:00:44 i Allmänt

Igår var jag ute och tog dom första staplande löpstegen på länge, kände inte av något från skadan och lyckan är totalt:) det var absolut inte långt eller snabbt men dom satt där och jag fick det kvitto jag ville ha, rehab träningen har gett resultat! Ska bli ett par sådana pass till innan tisdag då det är dags för sjukgymnasten igen!

Börjar se ljuset..

Publicerad 2013-09-10 21:42:32 i Allmänt

Äntligen känner jag att det verkligen börjat närma sig ett slut på denna hemska skadeperiod, det har varit grymt utdraget. Var hos Aktiv Fysio idag igen för ett besök hos sjukgymnasten, hon tyckte det såg bra ut och att allt går i rätt väg. Vi har lagt om övningarna och det är nog lite mer "tryck" i övningarna nu och fram till nästa gång ska jag testa på att 2-3 gånger ha sprungit mycket lätt under 5-10 minuter. Och det där med att springa mycket lätt är ju som sagt otroligt lätt...speciellt för mig som aldrig är ivrig och ska ge järnet från början...kanske därför hon påpekade detta som om det var ett barn som fick en godispåse och hon försökte förklara att man får inte äta godis mer än på lördagar. Låret är även tejpat nu, så det känns faktiskt riktigt riktigt bra.
På lördag är det två veckor till Lidingö, kommer jag klara det? Klart som fan jag kommer klara det, jag håller för fullt på att ladda mentalt och jag se inte att skadan ska ställa till det mer än att det kanske kommer gå lite långsammare, so what, då får det göra det, det ska bli så otroligt kul och jag är mer säker än någonsin på att jag kommer klara av det.
Fortsättning följer....

Mjuktest.

Publicerad 2013-09-09 20:57:05 i Allmänt

Gjorde idag en mjuktest av låret. Det kändes helt ok ingen smärta som var jobbig eller satte ner min förmåga. Det var förvisso ingen löpning, det blev en rask PW på 4km. Och nu efteråt så känns det riktigt bra. Det är lite stelt när jag försöker ta i. I morgon är det dags för en runda hos Aktiv Fysio igen, min tanke om det är att känslan säger att jag får hålla mig några dagar till. Hade varit så jäkla skönt att löpa lite nu.
Håll alla tummar nu att allt går vägwnni morgon.

Galet

Publicerad 2013-09-06 22:39:22 i Allmänt

vad jag är sugen på att löpa nu. Igår fick jag hem mina nya skor och det gör ju inte suget mindre. Rehaben dom senaste dagarna känns verkligen som att det blivit mycket bättre, på tisdag är det dags för ett nytt besök på Aktiv Fysio.....då hoppas vi på det bästa.

Sweet dreams runners...

Ytterligare en

Publicerad 2013-09-04 22:28:03 i Allmänt

anmälan inne. Springtime 2014 är klar nu. 4 lopp till nästa år är redan inne, skönt att ha lite att se fram mot i all tristess nu :) :)

Giv mig styrka

Publicerad 2013-09-03 16:00:20 i Allmänt

Har återigen varit hos sjukgymnasten, och det gick precis som väntat fortsatt löpförbud. Känns fan ta mig skit tungt, jag hoppas jag orkar hålla mig på samma plan mentalt så jag inte tappar fokus som jag byggt upp på Lidingö.
Jag trodde förvisso inte att det skulle blivit så pass bra så jag skulle få löpa men någonstans hoppades man ju änd
å att hon skulle säga "du kan testa lite försiktigt". Det är bara att fortsätta kämpa på med övningarna och fokusera mentalt.
En sak är säker jag kommer aldrig någonsin ge upp före jag stupat!

Anmälde mig förövrigt till seedningsloppet för nästa års Göteborgsvarv, skönt att vara ute i tid!

Rehab!

Publicerad 2013-09-01 12:37:51 i Allmänt

Rehabträningen går över förväntan och det känns verkligen att den gör nytta.
Nu ska jag till sjukgymnasten igen på tisdag och det ska bli spännande, jag hoppas verkligen att jag kommer få löpa lätt till veckan. Jag känner faktiskt ingen större oro för Lidingöloppet, visst det är tre mil men jag är helt inställd på att det ska bli en start. Sedan kommer det nog inte bli något superbra resultat men i mål ska jag och det är det som räknas.
Jag kommer även här på bloggen presentera min träningsdagbok och visa passen som jag utför. Så här ser den ut för närvarande:
 
Träningsdagbok på jogg
 
Ha en fortsatt skön helg vänner.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela