resanmotettmarathon.blogg.se

Följ med mig på resan mot mitt första Marathon. Jag kommer såklart även skriva vad som händer i mitt liv i övrigt.

Inte bara löpning

Publicerad 2013-08-29 23:07:54 i Allmänt

Ja det kommer inte bara handla om löpning på denna blogg, jag har även ett lika stort intresse för mat & dryck vilket jag kommer dela med mig av en del också . Jag ska även dela upp bloggen i kategorier:)
Så här kan det se ut när jag varit på systemet:)



Rehab

Publicerad 2013-08-27 18:40:28 i Allmänt

Fick idag domen om min ljumske/lår. Det är en rejäl sträckning, så nu blir det rehab träning.
Har fått ett program med 4 enkla övningar som ska göras 1-2 gånger per dag i en vecka samt ABSOLUT ingen löpning, nästa tisdag är det dags för ett nytt besök hos sjukgymnasten.
Det är ju absolut inte denna uppladdning man vill ha inför ett så stort lopp som Lidingöloppet, men jag hoppas på att bra läkekött även på det skadade området så att det blir en snabb process.  Midnattsloppet som jag hade som en liten plan den 7:e september är ju bara att stryka så man hinner bli hel till Lidingö.
 
Hoppet överger en aldrig. Humöret är i alla fall på topp och jag ska minsann komma till start den 28:e september.
 
 

Historia

Publicerad 2013-08-26 16:53:02 i Allmänt

Jag ska skriva lite om hur jag fått denna iden med bloggen.
Jag älskar verkligen att träna. För drygt ett år sedan började jag löpa, något som alltid lega mig varmt om hjärtat,. På den tiden när man var ung och vacker sprang jag mycket orientering med 9 fullföljda o-ringen som resultat. Jag nådde aldrig några framgångar eller resultat men det var något visst med att söndag efter söndag följa med pappa på någon tävling någonstans. Med orienteringen i benen så var så klart favorit grenen i skolmästerskapen 1000 meter där jag i grundskolan nådde en 3:e plats med tiden 3:02, jag har även en 5:e plats i skol DM i terräng löpning som merit, inte mycket att skryta med men dom finns där.
 
När jag sedan började gymnasiet blev det mindre och mindre idrottande över lag, för att senare avta nästan helt och mitt liv blev mer "soffpotatis" likt.
Så för nästan 1½ år sedan började jag löpa igen, det var extremt tungt i början att ösa sig runt 3-4 km rundor men sakta och säkert gick det lättare och lättare. Det blev bara ett lopp förra året och efter det avtog träningsintensiteten men snabbt tänkte jag det att jag måste ha mål att träna mot annars går det inte, jag satte upp målet Göeborgsvarvet. Nu anser jag mig själv vara en dedikerad löpare som springer för att jag VILL inte för att jag MÅSTE.
 
Jag har alltid haft en dröm, en dröm om att göra ett Marathon och det är något som kommer att ske och det kommer att ske i september 2014 på hemmaplan dessutom, då går nämligen Helsingborg Marathon av stapeln för första gången, och vad kan vara bättre än att genomföra ett Marathon för första gången på hemmaplan.
 
När jag började träna så sa jag att jag skulle målet var Lidingö 2013, ett mål som jag mer eller mindre tog ur luften. Hur som så efter Gbg varvet kände jag att jag ville ha revansch och anmälde mig till Lidingö, mitt under mina viktigaste förberedelser så har jag blivit skadad  men jag hoppas få ordning på grejerna så jag kan genomföra det.
 
Så vill  ni följa med på min resa mot ett Marathon så gör ni det här! Fortsätt följa mig och mina förberedelser på denna blogg. Det kommer nog komma upp lite annat smått och gott också:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela